Tilgjengelighetserklæring

På uutilsynet sin blogg “uubloggen” ble det 4.januar lagt ut en artikkel vi synes kan være viktig når man fyller ut sin tilgjengelighetserklæring. Siden det har vært mye usikkerhet og misforståelser velger vi å lenke til den også fra vår nettside.

https://www.uutilsynet.no/uubloggen/kor-aerleg-skal-eg-vere/1527

Hovedtrekkene i artikkelen er at 2023 hovedsakelig skal brukes på veiledning og retting av nettsider. Det er ikke prioritert sanksjoner og dagsbøter, som de skriver vil selve innholdet i erklæringen tidligst sjekkes i 2024. Erklæringen er et dokument som skal være aktivt og oppdateres minimum årlig.

Synes det også er viktig å få med seg kommentarene nederst på siden, der de tar opp fjerning av innhold som et dårlig og ikke ønskelig alternativ for å støtte kravene i erklæringen.