Ring oss: +47 33 80 91 19
Vår WebTV-løsning for intranett baserer seg på at man utfører de påkrevde installasjoner i kundens datasenter. Løsningen er da et sett med ulike tjenester som skal settes opp og konfigureres i et Windows miljø. Optimalt så kjøres disse tjenestene på Windows Server 2003 eller senere. Etter oppsett og konfigurasjon har man da mulighet til å kjøre både interne- så vel som eksterne WebTV-sendinger. Selve distribusjonen av video går da via MPEG-4. Uten installasjon? Se «internett (rød rute)» nedenfor.
 • Videosignal: MPEG4/HTML5 (1)
 • Lydsignal: AAC
 • Styres fra web-grensesnitt
 • Arkiv og egen profilering
 • Ferdigpakker for rask levering
 • Skreddersøm av egne pakker
Ovenfor er det skissert opp 2 forskjellige oppsett. Her viser man hvordan man kan gå frem for å kjøre løsningen som en del av intranettet, eller hva som skal til for å kunne gå direkte i gang med direktesendinger uten å gjøre stort annet enn å sette opp kameraer og tilsendt maskinvare.

 1. For HTML5 (iPhone, iPod Touch, iPad og Android) støtte kreves WebTV: Pro.

Internett (rød rute)

Dette er den modellen de fleste benytter seg av. Inngangskostnaden er lav, man trenger bare utstyret som skal være i konferansesalen (kameraer, lyd og maskinvare), mens alt av tjenere holder vi. Det eneste som da kommer i tillegg er trafikkostnader. Dette er en enkel måte for kjapt å komme i gang. Så fort maskinvaren er på plass, samt at lyd/bilde-komponentene er satt opp kan du sette i gang med direktesendinger.

For større bedrifter/kommuner må man også påse at det er åpnet i brannmuren slik at man kan få signalene sendt ut fra løsningen og inn på våre distribusjonstjenere. Fra våre tjenere vil da direktesendingen distribueres ut til alle som ønsker å se på sendingen.

Objekt

Beskrivelse
Konferansesal Videoproduksjonen skjer her, signalet kodes og sendes til datasenter.
Datasenter Tar i mot og bearbeider videostrømmer, består av følgende komponenter:

 • MPEG-4 tjener (Wowza)
 • Databasetjener (MySQL)
 • Webtjener (IIS/ASP.net)
 • Aventia Systemtjenester

Distribusjon av direktesendinger enten internt eller eksternt.

Arkivtjener Sender ut videostrømmer, består av følgende komponenter:

 • Databasetjener (MySQL)
 • Webtjener (IIS/ASP.net)
 • Aventia Systemtjenester

Distribusjon av arkiverte klipp enten internt eller eksternt.

Interne brukere Får tilsendt direktestrømmen fra internt datasenter.
Eksterne brukere Får tilsendt direktestrømmen fra internt- eller eksternt datasenter.

Tekniske krav

Minimum
Operativsystem Windows Server 2003 / 2008 Standard
Minne 8GB
Lagringsplass 200GB
Prosessor Intel Core i3, Dual Core
Applikasjoner
IP-adresser 1xIPv4 adresse tilgjengelig i DMZ
Porter 80/1935 (TCP) må være åpne i alle ledd både inn og ut
Internettlinje 50mbit/s – 1000mbit/s, avhengig av antall seere
Oppsett/installasjon Installasjonen og konfigurasjon av tjeneren tar mellom 2-3 dager, avhengig av forarbeidet som er gjort med åpning av nødvendige porter og klargjøring av tjener. I denne perioden bør også ansvarlig være tilgjengelig for lyd- og bildetest. Dette arbeidet prises til per påbegynte time.

Intranett (grønn rute)

For å kunne ta i bruk løsningen som en helhetlig intranett-løsning må man påberegne større kostnader. For at løsningen skal kjøre godt bør det være en god internettlinje tilgjengelig, og løsningen bør settes opp på Windows Server 2003 eller senere. Se kravspesifikasjon for hva som er minimum til maskinvare. I en intranett-løsning kan man også bestemme seg for om man ønsker å kjøre arkiv-delen (gamle klipp) selv, eller om dette skal kjøres fra våre tjenere. Se tekniske krav ovenfor om du ønsker å kjøre dette internt.

Kameraer

Kameraer bestilles fra oss og kommer med en gjør-det-selv-pakke. Denne pakken er enkelt lagt opp og krever minimalt med kompetanse for å kunne settes opp. Kameraene skrues opp på veggen der hvor man i samråd med oss har kommet frem til at det vil fungere best, ledninger trekkes og kobles til som angitt i veiledningen. Dette er en enkel prosedyre som både IT-personell eller vaktmestere kan gjennomføre.

Lydustyr

Har du et eksisterende lydanlegg er det ikke umulig at dette kan benyttes. Tester for dette gjennomføres sammen med oss for å sikre at kvaliteten er så godt som mulig. Ofte kan det være nok å bytte ut mikrofonene til noen som er godt egnet til konferansebruk. Dette hjelper vi til med.

Direkte og arkivsending

Så fort sendingen er i gang kan denne følges av alle enheter som støtter enten Flash eller HTML5. I praksis vil det da bety at du kan sende direkte til nær sagt de fleste typer enheter. Windows, Macintosh, Linux, Android og iOS-enheter (iPhone, iPod Touch og iPad). Det gjøres oppmerksom på at ønsker man å tilby HTML5-støtte til sine seere kommer dette som en egen utvidelse til løsningen.