Då hade det blivit dags för Aventia Sverige att företa sitt första arrangemang utanför Norge.

Resan skulle gå till Gotland. Närmare bestämt den största arenan för politik i Sverige, Almedalen i Visby. Denna sommaren firar  Almedalen 50 år och det är dessutom valår i Sverige, inte nog med det så hade Sverige också kvalificerat sig i fotbolls VM. Det var upplagt för att bli ett bra arrangemang.

Vi reste från Gardermoen direkt till Gotland och inkvarterade oss strax utanför Visby i vad vi väljer att kalla en mysig liten semester stuga.

Lördagen gick sedemera till att göra oss bekanta med området i Digidalen där vi skulle hålla till under veckan.

Digidalen är Almedalens arena för digitaliseringsfrågor och under veckan hölls ca 50 seminarium som alla handlade aktuella ämnen i innanför digitalisering. Varje morgon kickades dagen igån med ett positivt frukost seminarium, detta var välbesökt.

Vi i Aventia blev inviterade till att delta på scenen under ett av seminarium och ställde upp med den svenska salgschefen Anna Kristensen. Temat var innanförskap och utanförskap i digitaliseringsfrågor, seminariet blev direktsänt och detta blev ett bra inslag för Aventia och en möjlighet för lite extra exponering samt ett gott tillfälle att få träning i muntlig framföring.

Du ska se klippet från seminariet här:   https://www.youtube.com/watch?v=TH4tUVzNEA0&feature=youtu.be

Almedalen är en stor arena och under veckan var det över 4500 olika arrangemang från både offentlig och privat sektor, det är svårt att sticka ut som aktör då det även ligger en viss prestige i att inte marknadsföra sig för offensivt. Alemdalen är en arena för politik och samhällsfrågor.

Under veckan fick vi i Aventia möjlighet att delta på olika mingel, något som blev väldigt vällyckat. Vi fick bland annat möjlighet att möta en partner som vi samarbetar med i Norge. Under minglet mötte vi  nyckelpersoner i Sverige avdelningen och det blev med en  intention om att etablera ett samarbete även där. Något som, lovar gott för den vidare etableringen i Sverige.

Vi känner oss nöjda med insatsen under Almedalsveckan och glädjer oss till en fartfylld höst med massa spännande på agendan. Om två veckor reser vi till Malmö och deltar där på Kommek 2018