Aventia etablerar sig i Sverige:

Efter att ha erbjudit norska kommuner en stabil streaminglösning för politiska möten i över 10 år var det på tid att försöka sig på nya nedslagsfält och testa om Kommun TV kunde vara intressant i den svenska marknaden.
tips  från en kollega i modersällskapet Screen Media (då OB team) ledde till att man bestämde sig för att detta var något som kunde vara värt att satsa på.

Man såg ganska snabbt att, ja, helt klart!, I Sverige finns det ett stort potential och började arbeta med research som kunde leda närmare målet om att implemtera Aventia KommunTV hos en svensk kommun.

Man upptäckte med detta att det var mer konkurrens i Sverige än i Norge och att dem på andra sidan gränsen även var vana vid att göra saker på ett lite annorlunda sätt än vi i Norge när det kom till just detta med att direktsända politiska möten.

I Sverige har många kommuner endast erbjudit sina invånare radiosändningar, eller en enkel sändning via gratistjänster med ett relativt mediokert resultat. Kanske är detta i tro om att det krävs mycket bakom en direktsändning och framförallt att det är en mycket kostbar investering.

För att få input så kontaktades samarbetspartners i Sverige som jobbar inom samma bransch men då primärt med upmöte och voteringssystem.
Men också till viss grad direktsändning av kommunfullmäktige, per då använde dessa en annan plattform för streaming, För dem var det högaktuellt med en ny samarbetspartner på just den biten och sommaren 2016 började Q enter i Sverige och Avetia i Norge att spåna på en lösning som kunde ta svenska kommuner med storm.
För Aventias del ville man vänta med lanseringen då den senaste versionen av plattformen OVP 5 var rätt runt hörnet.

Q Enter arbetade med att byta underleverantör och efter ett års arbete så var den första kommunen Sundbyberg klara för att direktsända kommunfullmäktige möten på Aventias senaste plattform OVP 5. Efter följde sedan upplands Väsby.

Under sensommaren fick man en spännande anbudsförfrågan från hela Sveriges högkvarter, Stockholms stadshus. Aventia i samarbete med Q Enter levererade ett tillbud och blev utvalda som leverantörer, det visar helt klart kvaliteten i produkten Aventia Kommun TV, Implementeringen i Stockholms stadshus är såklart en leverns som företaget är stolta över.

Detta var en milstolpe för Aventia och sällskapet hade stor tro på att framtiden var ljus. Man ville försöka anställa en dedikerad person med svensk bakgrund för att arbeta vidare med etableringen i Sverige, i Septemper 2017 började man leta efter en engagerad säljare för att tackla denna uppgift. Med kontor på den norska ön Nøtterøy ca 1 timma söder om Oslo var nedslagsfältet kanske inte det största.

Men efter många intervju runder lyckades man landa ett kontrakt med Anna Kristensen. Tidigare anställd i flygsällskapet Norwegian och utbildad inom Retail Marketing.
Anna tillträdde rollen som säljare i Januari 2018 och per idag ligger flera tillbud ute runt omkring i svenska kommuner.
Detta är starten på något större och vi i Aventia tror att Svenska kommuner vill kunna se nyttoeffekten vid att själva kunna administrera lösningen med samtidigt få ett gott resultat.