Ring oss: +47 33 80 91 19

360 – video for økt engasjement fra seeren

360- live video for alle

360-video er i vinden som aldri før. Mange har snakket om det en stund allerede, og turistdestinasjoner har brukt 360 bilder i sin markedsføring en stund. Nå kommer andre etter, og etterspørselen etter 360-videoer øker fra både publikum og de som ønsker å skille seg ut i møtet med sitt publikum.
Sandefjord Kommune vil i juni bli landets første kommune som vil sende politiske møter i 360-video live med løsning levert av oss. Du som publikum vil da kunne sitte i midten av et formannskapsmøte i Sandefjord Rådhus og se på mens de diskuterer saker og fatter beslutninger med full frihet til å bevege deg rundt bordet. Hva tror dere det vil gjøre med troverdigheten til lokalpolitikerne og engasjementet til de som ser på?

Men, hva er egentlig 360-video, og hvordan fungerer det?

360-video blir filmet med flere kameraer som dekker 360 grader rundt, men også over og under kameraet. Så med andre ord er kameraet i sentrum og filmer rundt seg i alle retninger. Når man ser på videoen som seer vil man være på «innsiden av kameraet» og kunne bevege seg fritt rundt i de områdene kameraet dekker. I kameraet sitter det en programvare som limer sammen filmene fra alle kameraene til en film som dekker helt rundt. Men i praksis er det et antall kameraer som filmer i hver sin retning før dette skjer. Om man har kunnskapen til det kan man derfor fint kjøpe et stativ som dekker helt rundt, sette opp et antall kameraer og bruke riktig programvare for å lime bildene sammen til 360-visning. For de fleste vil allikevel komplette løsninger som vi tilbyr, der alt er i en pakke, være mer hensiktsmessig både ift pris og bruk. Målet med dette er at seeren selv skal kunne bli regissøren i deres «egen» film og bestemme hva og hvor de vil se.

Hva slags effekt kan 360-video gi din organisasjon?

Hele 70% av markedsavdelinger som har tatt i bruk 360-video sier det har bidratt til økt engasjementet for de, og som alle markedsførere vet, så vil økt engasjement gi et sterkere forhold til deg som leverandør. Ikke minst vil friheten du gir, kombinert med at det er live, skape et tett bånd mellom deg og målgruppen din.
Sannsynligheten for at noen ser en 360-video kontra en vanlig video er også 66% større enn tradisjonell video, da det tydeligvis vekker en nysgjerrighet og et engasjement hos publikum som man ikke får ellers.

Tradisjonell reklame har mange fått en egen evne til å stenge ute, og det blir derfor fort bare bakgrunnsstøy man gir liten oppmerksomhet til. 360-video krever som sagt et visst engasjement fra seeren, og ved å tvinge frem engasjement vil man også fange oppmerksomheten deres på en helt annen måte enn ved at det bare er lyd eller bilde som er i veien for det man virkelig vil oppnå.

Så enten man ønsker å vekke nysgjerrighet for politiske prosesser, invitere mennesker til en feriedestinasjon eller en sportsarena fra sofaen hjemme, eller selge sitt varemerke inn til andre, så vil direktesendinger med 360-video kunne gi en veldig positiv effekt.

Ta kontakt med oss hvis dere ønsker en prat rundt 360-kamera, hva slags nytte det kan ha for dere og ikke minst hva som skal til for å sende 360-innhold live. Se også vårt produktside her